De leukste spelletjes voor kinderen

Sommige van de meest populaire spellen kunnen zowel door volwassenen als door kinderen worden gespeeld, denk bijvoorbeeld aan Uno dat ook in deze lijst staat. maar daarnaast zijn er ook spellen, of beter ‘spelletjes’, die echt op maat van kinderen zijn gemaakt. In deze top 10 geven we een bundeling van de beste spellen voor kinderen in beide categorieën.

Sommige van deze beste spelletjes voor kinderen kan je telkens weer opnieuw spelen. Je wordt ze maar niet beu.

de leukste spelletjes voor kinderen - Uno

Maar laat ons beginnen. Wat zijn de leukste spelletjes voor kinderen van 2023?

Top 10 spellen voor kinderen 2023

 1. Qwixx – vanaf 8 jaar

  beste kinderspellen 2023 - Qwixx dobbelspelBij Qwixx hoef je niet meer op je beurt te wachten – iemand dobbelt en iedereen kan van de worp gebruik maken! Hoe meer getallen je op je scoreblad kan aankruisen, hoe meer punten je krijgt. Qwixx is heel eenvoudig uit te leggen en blijft altijd spannend tot de laatste worp.

  Het spel kan door iedereen gespeeld worden, de spelregels zijn zeer kort en in één minuut uit te leggen. Je kan onmiddellijk beginnen spelen. is een vlot en verrassend spannend dobbelspel. Je kan er niet genoeg van krijgen.

  Qwixx werd genomineerd voor en won verschillende (internationale) spellenprijzen. Geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

  koop Qwixx

 2. Dobble – vanaf 6 jaar

  beste kaartspel kinderen - DobbleDobble is een observatie – en snelheidspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool?

  Een erg snel (en goedkoop) spel dat ontzettend leuk is om te spelen, keer op keer.

  koop Dobbleandere versies (Harry Potter, Disney, boerderij, kids, …)

 3. Regenwormen – vanaf 8 jaar

  beste spelletjes kinderen 2023 - RegenwormenDe spelers werpen de acht dobbelstenen en proberen zo regenwormen te verzamelen. In het begin gaat het er vriendelijk aan toe, maar later..! De speler met de meeste wormen wint het spel. Dit snelle compacte dobbelspelletje kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Geschikt voor 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar.

  koop Regenwormen

 4. UNO Kaartspel – vanaf 7 jaar

  beste spellen kinderen - UnoUno is een kaartspel dat bijna overeenkomt met Pesten. Echter wordt er niet gespeeld met standaard kaarten met jokers, maar met kaarten met een eigen eenvoudige voorstelling. De gewone kaarten zijn genummerd van 0 tot 9 in vier verschillende kleuren (geel, groen, rood en blauw). Als je nog maar één kaart over hebt, roep dan UNO! Niet vergeten!Voor urenlang speelplezier en gezellige spellenmiddagen- en avondjes! Kan in grote groepen gespeeld worden! Voordelig om aan te schaffen.

  koop UNOvele andere versies (oa. Harry potter)

 5. Beverbende – vanaf 6 jaar

  beste kinderspelletjes 2023 - BeverbendeTactiek en een sterk geheugen is wat je nodig hebt in Beverbende: er liggen 4 strafpunt-kaarten voor je, met de afbeelding naar beneden. Je mag er maar twee van bekijken. Als het jouw beurt is, trek je een kaart en doe je er een actie mee. Je wisselt de kaart bijvoorbeeld in tegen één van je omgedraaide kaarten, of je beïnvloedt er zelfs de kaarten van je tegenspelers mee. Je wint de ronde als je de minste strafpunten hebt.

  Beverbende is een denkspel dat in het bijzonder geschikt is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

  koop Beverbende

 6. Exploding Kittens – vanaf 7 jaar

  leukste kinderspellen - Exploding KittensNederlandstalige versie van het populaire kaartspel Exploding Kittens. Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor volwassenen en kinderen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden.

  koop Exploding Kittens

 7. Saboteur – vanaf 7 jaar

  leuke kinderspellen - SaboteurIn dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers bouw je met speelkaarten een mijn met ondergrondse gangen uit. Elke speler krijgt in het geheim een rol toebedeeld. De dwergen stippelen via de gangen een route uit naar een kaart met een verborgen edelsteen. De saboteurs gaan hen hierbij dwarsbomen. De rol die je vervult bepaalt of je punten (goudklompjes) verdient via successen of mislukkingen.

  Het Saboteur spel bevat ook nog actiekaartjes: hiermee hinder je andere spelers, of verzamel je informatie over de locatie van de edelsteen.

  koop Saboteur

 8. Halli Galli – vanaf 6 jaar

  leuke spellen kinderen - Halli GalliSnelheid en een oplettend oog zijn erg belangrijk bij dit Halli Galli spel. Zodra je 5 dezelfde vruchten op de opgelegde kaarten ontdekt, sla je snel op de bel.

  Lachen is verzekerd met dit snelle maar erg leuke spelletje voor kinderen.

  koop Halli Galli

 9. Clever – vanaf 7 jaar

  leukste spelletjes kinderen 2023 - CleverClever is een tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.

  In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend!

  koop Clever

 10. Mens Erger Je Niet! – vanaf 5 jaar

  leukste spellen kinderen 2023 - Mens Erger Je Niet!Tot slot een echte klassieker: Mens Erger Je Niet!

  Mens Erger Je Niet!, wie kent het niet? De originele uitvoering van het meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altijd een vermakelijk spel.

  En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger je niet!

  koop Mens Erger Je Niet!

Zoek je nog meer kinderspeelgoed? Hier heb je Harry potter speelgoed of hier breinbrekers voor kinderen 2023.