De leukste breinbrekers voor kinderen

Breinbrekers zijn leuke spellen voor 1 of meerdere spelers waarbij je een bepaalde opdracht moet oplossen die oplossend vermogen en inzicht vraagt. Vaak gaat het om ruimtelijk inzicht, vooral als de breinbrekers gericht zijn op kinderen. Maar ook volwassenen spelen deze spellen graag weten we uit ervaring. Veel van de spellen in deze lijst kunnen overigens gespeeld worden door zowel kinderen als volwassenen. De moeilijkheid van de opdrachten neemt vaak gestaag toe. De kinderen kunnen dus best beginnen aan de makkelijkste opdrachten, de volwassenen mogen beginnen met moeilijkere opdrachten. Heel populair momenteel zijn de breinbrekers van SmartGames. Die zie je tegenwoordig in veel gezinnen opduiken.

Sommige van deze spellen hebben zoveel opdrachten dat je er letterlijk uren spelplezier mee kan hebben.

de leukste breinbrekers voor kinderen in speelgoed 2023

Maar laat ons beginnen. Wat zijn de leukste breinbrekers in speelgoed voor kinderen van 2023?

Top 10 breinbrekers voor kinderen 2023

 1. IQ Puzzler Pro – vanaf 6 jaar

  beste breinbreker kinderen 2023 - IQ Puzzler ProBij veel kinderen is IQ Puzzler Pro van SmartGames een echte favoriet. En het is makkelijk te begrijpen waarom. IQ-Puzzler Pro daagt je uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van het spelbord vind je een compleet ander spelbord voor 2D opdrachten. Allemaal in het hetzelfde draagbare doosje. Spelen maar. Heel verslavend maar goed voor uren speelplezier. En helemaal niet duur!

  »» koop IQ Puzzler Pro

 2. Roodkapje – vanaf 4 jaar

  roodkapje - leukste breinbrekers in speelgoed kleuters 2023Roodkapje is een heel mooi vormgegeven breinbreker spel voor de allerkleinsten. Vanaf 4 jaar tot 7 jaar of zelfs wat ouder. Plaats Roodkapje, grootmoeders huis en de bomen op het spelbord en gebruik de puzzelstukken om een weg van Roodkapje naar het huis te maken. Met 24 opdrachten. Je kan het spel ook spelen met de wolf erbij, maar pas op of hij komt als eerste bij het huis aan. Probeer de 24 andere opdrachten op te lossen door twee wegen naar het huis te maken, één voor Roodkapje en één voor de wolf. 48 opdrachten in totaal dus. Het spel bevat ook een leuk verhalenboek met het originele sprookje in een eigentijds jasje gestoken.

  »» koop Roodkapje

 3. Dinosaurs Mystic Islands – vanaf 6 jaar

  Dinosaurs Mystic Islands - beste breinbreker in speelgoed 2023Met 80 opdrachten biedt Dinosaurs Mystic Islands meer dan genoeg variatie. In het spel moet je eilanden plaatsen en zo de groene dino’s redden! Kan jij de groene plantenetende dinosaurussen scheiden van de rode carnivoren in dit spannende spel? Met 80 leuke opdrachten die steeds een beetje moeilijker worden moet je als kind (of volwassene) ervoor zorgen dat de lieve groene dinosaurussen overleven en worden opgegeten door de rode vleesetende dino’s. Heel leuk dit spel.

  »» koop Dinosaurs Mystic Islands

 4. Thinkfun Rush Hour – vanaf 8 jaar

  leukste breinbrekers kinderen - speelgoed 2023 - Thinkfun Rush HourThinkfun Rush Hour is een breinbreker die eens niet van SmartGames, maar even leuk om mee te spelen. Volgens de makers geschikt vanaf 8 jaar ongeveer. In dit superleuke spel moet je proberen met de rode auto uit de verkeerschaos te ontsnappen. Het spel bevat wel 40 uitdagingen op verschillende niveaus. Gegarandeerd voor uren spelplezier dus. Erg leuk om mee te spelen en een goede voorbereiding op de files op latere leeftijd.

  »» koop Thinkfun Rush Hour

 5. Spin Master Perplexus Beast – vanaf 9 jaar

  Spin Master Perplexus Beast - beste breinbrekers volwassenen en kinderenSpin Master Perplexus Beast is een buitenbeentje in deze lijst door zijn originele spelmethode en vormgeving. Het is daarbij ook nog eens heel verslavend. Het is een uitdagend spel waarbij je een klein balletje via een parcours met 100 hindernissen naar de finish brengt. Maar: niet laten vallen dus! Niet makkelijk maar wel verslavend dus, ook voor volwassenen. Niet zo bekend dit spel dus zeker een goed idee voor een cadeau. Succes gegarandeerd.

  »» koop Spin Master Perplexus Beast

 6. JumpIn – vanaf 7 jaar

  JumpIn - de leukste breinbrekers van smartgames voor kinderen 2023JumpIn is een grappig en er leuk uitziend spel voor kinderen vanaf 7 jaar ongeveer. Help de konijntjes zich al springend te verstoppen! Spring over andere konijnen, paddestoelen en vossen, totdat alle konijnen veilig in een hol zitten. Een origineel puzzelspel met 60 opdrachten in een handig formaat met deksel, ideaal voor onderweg. Geschikt voor één speler vanaf 7 jaar dus.

  »» koop JumpIn

 7. IQ Fit – vanaf 6 jaar

  IQ Fit - leukste breinbrekers voor kinderen - beste speelgoed 2023IQ Fit is een echte hersenkraker voor kinderen én volwassenen. Leg de 3D-puzzelstukken op het spelbord zodat een 2D-afbeelding ontstaat zonder gaten. De vormen die je hebt zijn beperkt dus je moet telkens goed zoeken om de enige juiste oplossing te vinden. Een superleuk denkspel met 120 opdrachten waarbij je “diep” moet nadenken om de oplossing te vinden. Gaandeweg wordt het spel steeds meer een uitdaging. Makkelijk ook om mee op  reis te nemen door het kleine en handige formaat. En momenteel helemaal niet duur!

  »» koop IQ Fit

 8. Jumbo Rubik’s Race – 2 spelers vanaf 5 jaar

  Jumbo Rubik's Race - leuke breinbrekers kinderenJumbo Rubik’s Race is een spel voor twee spelers en draait om behendigheid en ruimtelijk inzicht. Het spel komt er op neer dat je zo snel mogelijk een bepaald patroon van vierkantjes in verschillende kleuren kopieert naar je eigen spelbord. Maar de stukjes op je eigen bord kan je maar een per een verschuiven. En hoe sneller je probeert te gaan hoe meer je soms vastloopt. Een leuk spel waarbij degene die het kalmst blijft toch vaak wint. Erg leuk voor 2 kinderen of om als volwassene met een kind te spelen.

  »» koop Jumbo Rubik’s Race

 9. Brain Train – vanaf 3 jaar

  Brain Train - beste breinbreker spel voor kleutersBrain Train is een heel leuk puzzel- en denkspel voor kleuters vanaf 3 jaar zelfs. Heel mooi uitgewerkt en met leuke kleurtjes zodat kinderen zich meteen aangetrokken voelen tot het spel. Tot speelgoed van het jaar verkozen. De trein is zowel een speelgoedtrein als een puzzelspel met meerdere uitdagingen. Train het brein van je kleuter met dit leuke vormenspel. Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijgt je kind steeds minder aanwijzingen. Zorg ervoor dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat je trein het station verlaat.

  »» koop Brain Train

 10. Squirrels Go Nuts – vanaf 6 jaar

  Squirrels Go Nuts - leukste breinbrekers kinderen smartgamesAls laatste spel in onze lijst toch terug een breinbreker van SmartGames. Weer heel mooi gemaakt en garantie voor uren speelplezier, ook omdat de opdrachten zoals steeds moeilijker en moeilijker worden. Verschuif de eekhoorns en verstop de nootjes. De winter komt er aan. Kan jij de eekhoorns helpen om hun wintervoorraad onder de grond te verstoppen? Squirrels Go Nuts is een schuifpuzzel met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

  »» koop Squirrels Go Nuts

Breinbrekers zijn ideaal speelgoed voor je kind. Niet alleen zijn ze gewoon erg leuk om te spelen maar spelenderwijs bevordert je kind zijn geheugen, concentratie en logisch denken. Ook doorzettingsvermogen wordt op een leuke manier aangeleerd omdat de spelletjes zo leuk zijn dat je kind echt zijn best zal doen om een oplossing te vinden voor elke opdracht van het spel. Heel leuk dus maar ook nog eens erg goed voor de cognitieve ontwikkeling. Niet twijfelen dus maar kopen! Veel puzzelplezier gewenst alvast.

Nog meer speelgoed voor kinderen zien? Hier heb je de beste spellen voor kinderen in 2023.